FMV

Senior Configuration Manager - För ett säkrare Sverige

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi söker efter dig, som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-stab arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

Avdelningen för IT Drift- och Infrastruktur söker nu en senior Configuration Manager med ansvar att etablera och implementera processen för konfigurationsledning i syfte att skapa förutsättningar att leva upp till de höga krav som ställs på ordning och reda för att kunna leverera ett effektivt systemstöd samt upprätthålla en hög nivå av informationssäkerhet. Inom ramen för uppdraget ingår det också att tillsammans med övriga ITIL-processledare implementera ett systemstöd och över tid säkerställa en korrekt konfigurationsdatabas (CMDB) samt utveckla och digitalisera arbetssätten.


Arbetsuppgifter
Som senior Configuration Manager kommer du att vara strategiskt, taktiskt och operativt ansvarig för processen för konfigurationsledning. Din primära arbetsuppgift är att etablera och implementera processen för konfigurationsledning inom samtliga IT-landskap och förvaltningsområden. Kopplat till det kommer du därtill att delta i arbetet med att implementera ett stödsystem för service management i syfte att förbättra digitaliseringen av arbetssätten. I ett längre perspektiv säkerställer du att processen efterlevs, tar fram och följer upp nyckeltal samt utvecklar löpande arbetssätten för konfigurationsledning. Du samverkar även med och är backup till övriga processer inom IT-drift (problem, change och incident).


Vi söker dig som

IT-staben står inför en större förändringsresa och söker i den här rollen en person som ser en utmaning i att successivt utveckla såväl det egna ansvarsområdet som närliggande driftsprocesser och stödet till övriga IT-staben under en längre tid. Du har en eftergymnasial utbildning och minst 5 års dokumenterad erfarenhet av rollen som Configuration Manager eller liknande arbete i en komplex IT-miljö, alt. organisation med storskalig IT-drift. Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att bygga goda relationer som spindeln i nätet mellan verksamhet, IT och externa leverantörer. En förutsättning för att lyckas i rollen är också erfarenhet av att driva ett strukturerat arbete inom leverans- och förvaltningsmodeller. Vidare har du erfarenhet av ITIL, v3.0 (eller högre) i processen för konfigurationsledning samt kunskaper kring förvaltningsstyrning.

Om du har erfarenhet av motsvarande roll inom verksamhet med höga regulatoriska krav kommer detta att hjälpa dig i din roll. Även erfarenhet av projektledning och kunskaper kring förändringsledning ses som meriterande.

I rollen som Configuration Manager kommer du att skapa kontakter och underhålla relationer både inom och utanför organisationen. En förutsättning för att lyckas i rollen är således att du har god samarbetsförmåga och att du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet kräver även att du på ett självständigt och strukturerat sätt planerar, prioriterar och strukturerar upp dina arbetssätt- och angreppsätt samt att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Som anställd på FMV är du krigsplacerad.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Tord Sjöberg på telefon 08-782 44 38. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anette Eriksson på Adecco, 018-65 33 06 eller anette.eriksson@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2022-10-10. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 10 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 september

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Senior Configuration Manager - För ett säkrare Sverige