FMV

Delprojektledare radar och spaning, JAS 39 GRIPEN

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Inom stridsflygområdet arbetar vi med JAS 39 Gripen för både Försvarsmakten och exportkunders räkning där vi bedriver flera kvalificerad utvecklingsprojekt. Med utgångspunkt från Försvarsmaktens och övriga kunders behov kravställer och upphandlar vi materiel och systemuppgraderingar från industrin samt levererar färdiga systemlösningar till Försvarsmakten och övriga kunder.

Vi söker nu projektledare för att arbeta i området kopplat till beslutsstöd och system för målinmätning samt spaning/underrättelseinhämtning.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du leda ett projektteam och ansvara för den sammanhållna verksamheten inom området med koppling till beslutstöd, radar och spaning som en del i ett av våra utvecklingsprojekt. Det innebär arbete med både tekniska frågor, projektplanering och uppföljning, upphandling och samverkan med både industri och Försvarsmakten.

Resor inom och utom Sverige förekommer.


Vi söker dig som
Du är civil – alternativt högskoleingenjör med koppling till aktuellt teknikområde eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du kunskaper i projektledning och systemutformning.

Du har flera års erfarenhet av tekniskt systemarbete samt erfarenhet från att leda projektverksamhet. Har du erfarenhet arbete med radar eller andra sensorsystem är det meriterande. Har du erfarenhet från drift eller operativt nyttjande av system inom det aktuella teknikområdet kommer det vara en fördel.

Det är meriterande om du har erfarenhet från upphandling och förhandlingar eller tidigare har arbetet i gränssnittet mellan leverantör och kund.
Har du kunskap om drift och operativ användning av sensorsystem eller stridsflygsystem kommer det ytterligare hjälpa dig att lyckas i rollen.
Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.
Som person tror vi att du är målorienterad samt gillar att samarbeta och leda andra.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Malin Lodman Blom eller David Helenius-Bylander på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2022-10-19. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 19 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 september

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Delprojektledare radar och spaning, JAS 39 GRIPEN