FMV

Drifttekniker inom Lokaler & Anläggningar

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Lokaler och anläggningar ansvarar för FMV:s samlade lokalförsörjning, d.v.s. anskaffning, vidmakthållande och avveckling av lokaler, mark och anläggningar samt att upprätta ändamålsenlig fysisk säkerhet och personell bevakning för myndighetens behov. Avdelningen ansvarar för FMV:s hyres- och upplåtelseavtal samt för vissa stödtjänster till FMV:s arbetsplatser: Facility Management (Förplägnad, Servicetjänster, Lokalvård) vilket innefattar bl.a. fast telefoni, växeltelefonitjänst, kontorsinventarier och kontorsutrustning. Avdelningen ansvarar även för drift av fastigheten Tre Vapen.

Nu söker vi drifttekniker som ska arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll av fastighetstekniska installationer, samt koordinera/samordna egen och inhyrd personal inom kvarteret Tre Vapen på Gärdet – en anrik byggnad med mycket historia. Du kommer att vara en del av ett professionellt, serviceinriktat och glatt gäng med hög kompetens. Verksamheten präglas av ordning och struktur, viljan att göra rätt samt ett uppmuntrande arbetsklimat där vi respekterar varandras olikheter.


Arbetsuppgifter
Som drifttekniker arbetar du med dagliga åtgärder för att säkerställa driftsfunktionen inom fastigheten med stöd av ronderingsrutiner och datoriserat styr- och övervakningssystem, samt ansvarar för planering, budgetering och uppföljning av fastighetsdriften på Tre vapen. Du ansvarar även för att säkerställa att anläggningen körs optimalt ur driftekonomisk och miljömässig synpunkt och se till att fastighetstekniska installationerna uppfyller arbetsmiljölagstiftningen krav på funktionsmässighet och tekniskt utförande.

Rollen som drifttekniker innebär också att utföra kontroll på Tre Vapens fastighetstekniska utrustning enligt systematiskt brandskyddsarbete (SBA), initiera och medverka vid kontroll av besiktningspliktiga anläggningsdelar samt medverka i beredskapsverksamhet utanför ordinarie arbetstid. Vidare deltar du i arbetet kring upphandling av varor och tjänster från entreprenörer och konsulter.


Vi söker dig 
Du har fastighetsteknisk utbildning med inriktning på drift eller likvärdig teknisk kompetens förvärvad på annat sätt, och du har flerårig erfarenhet av arbete inom fastighetsdrift samt goda drift- och fastighetstekniska kunskaper. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, och givetvis är du en fena på Officepaketet. Tjänsteresor till övriga verksamhetsorter förekommer varför körkort B krävs för tjänsten.

Det är en fördel om du har kunskaper inom områdena; el, VVS, styr- och regler, och systematiskt brandskyddsarbete. Vi tror att dina erfarenheter av samordning av driftsfunktioner och/eller ekonomi samt arbete inom statlig myndighet kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som drifttekniker hos oss. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du trivs med att jobba i team, samtidigt som du är självgående och har förmåga att ta egna initiativ. Du är trygg i dig själv, agerar professionellt i din roll som drifttekniker samt organiserar och strukturerar arbetet på ett effektivt sätt. Vi ser även att du är serviceinriktad och lyhörd för andra människor där du tycker om att hjälpa andra i din omgivning att lösa problem.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Elisabeth From], OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson], OFR/O [Lars Carlsson] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Elin Anderzon (chef Lokaler & Anläggningar) på telefon 08-782 58 22. Om du har frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Johanna Forsell på johanna.forsell@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2022-10-16.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 16 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Drifttekniker inom Lokaler & Anläggningar