FRA

FRA söker en junior teknisk handläggare inom spektrumfrågor

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRAs tekniska avdelning söker en junior teknisk handläggare med intresse av att specialisera sig inom området. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 
Ditt uppdrag

Som junior teknisk handläggare inom spektrumfrågor tillhör du enheten för utveckling och drift av myndighetens RF-baserade tekniska system, som verkar inom hela den radiofrekventa delen av det elektromagnetiska spektrumet. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta med frågor rörande hinderprövning av myndighetens anläggningar ur ett signalspanings- och telekonfliktsperspektiv. I uppdraget ingår det också att bygga kunskap och erfarenhet kring tillämpbara lagstiftningar inom området, t.ex. Miljöbalken (MB), Plan- & Bygglagen (PBL) & Lagen om elektronisk kommunikation (LEK). Du kommer också att använda dina tidigare kunskaper inom radioteknik och elektromagnetism, eller liknande, på de aktuella frågeställningarna, så som t.ex. vågutbredning, frekvensallokering och andra faktorer som påverkar myndighetens anläggningar & försvarsunderrättelseverksamheten.

I rollen kommer du att ha ett analytiskt arbetssätt. Det innebär att du arbetar med att genomföra analyser, beräkningar, simuleringar och bedömningar av inkommande ärenden och sedan framställer underlag för beslut i ärendena. Du kommer också arbeta med att förfina och förbättra myndighetens bedömningsmodeller. I arbetet kommer du dels att arbeta tillsammans med erfarna specialister inom området och dels självständigt. Resor kan förekomma i tjänsten.
 
Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och en vilja att fördjupa dig inom området. Din tekniska kunskap har du förvärvat via teknisk högskoleutbildning eller genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i tekniska termer så väl på svenska som på engelska. För tjänsten krävs att du har B-körkort.
 
Vi ser det som meriterande om du har: 
• Studerat ingenjörsvetenskapligt program inom elektroteknik, teknisk fysik, matematik eller motsvarande.
• Läst kurser inom telekommunikation eller standarder inom telekommunikation.
• Läst kurser inom numeriska metoder och beräkningsprogram, t.ex. MATLAB eller Numerisk Python.
• Erfarenhet av mjukvara för vågutbredning och radioplanering, t.ex. WRAP eller motsvarande.
• Erfarenhet av arbete på myndighet eller teleoperatör.


Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som sätter upp långsiktiga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete med god kvalitet.  Du tar ansvar för dina uppgifter och ser vikten av att dra lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Arbetet kräver att du har en hög problemlösningsförmåga och som person tar du snabbt in ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Samtidigt måste du också ha förmågan av att förklara tekniska fenomen i olika samarbeten med andra.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4945. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-01-30.
Referensnummer 4379/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 
 
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-01-30

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 januari

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en junior teknisk handläggare inom spektrumfrågor