Jurek

Brand Manager Sverige till RFSU

Är du vår nya Brand Manager som med entusiasm och driv vill utveckla RFSU AB:s nya och befintliga produktkategorier på den svenska marknaden? Söker du ett arbete som kombinerar strategiskt varumärkesbyggande och affärsmannaskap med vilja och engagemang för att förbättra människor liv - då är den här tjänsten något för dig!

 

RFSU AB säljer produkter inom kategorierna kropp & hälsa samt sex & samlevnad. I produktportföljen finns starka nordiska varumärken som bl a RFSU och Carmex men även lokalt starka varumärken som finska Sultan. RFSU AB:s främsta försäljningskanaler är dagligvaruhandeln, apotek och e-handel. RFSU AB ägs av förbundet RFSU och drivs till 100% som övrig kommersiell verksamhet. Överskottet av försäljningen ger förutsättningar för förbundet RFSU Riksförbundet för sexuell upplysning, att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet.

 

Till vårt HK i Kista Science Tower söker vi nu en Brand Manager som ska ansvara för den svenska marknaden.

 

 

Rollen

I rollen som Brand Manager hos oss på RFSU bidrar du till att utveckla och stärka vår varumärkeskommunikation och ser till att vi ligger i framkant och anpassar oss till omvärldens föränderliga krav. I nära samarbete med Nordic Communication & Brand Manager samt övriga nordiska marknadsteamet, utvecklar och anpassar du marknadsinsatser som stärker våra varumärken och som bidrar till lång- och kortsiktig försäljning genom att optimera marknadsföring, PR, kommunikation, lanseringar, kampanjer och säljstöd för den svenska marknaden. Du är också huvudkontakt mot det svenska säljteamet och ser till att kommunikation och samarbete mellan marknad och sälj fungerar optimalt.

 

Ansvarsområden

• Planera och implementera den årliga marknadsplanen för svenska marknaden genom varumärkeskampanjer, lanseringar, PR, media och budget.

• Säkerställa att de centrala kampanjerna och lanseringarna anpassas och implementeras på den svenska marknaden

• Driva och initiera lokala aktiviteter som stöttar de centrala kampanjerna och lanseringarna.

• Tillsammans med Nordic Communication & Brand team löpande utvärdera kampanjer och RFSUs varumärkesmätningar för att presentera resultaten för den lokala marknaden.

• Trend, konkurrent- och omvärldsbevakning kopplat till RFSUs kategorier, målgrupper, media och kommunikation för svenska marknaden.

• Korrekturläsa marknadsmaterial och produkttexter

• Regelbunden kontakt och koordinering med RFSU-förbundet och tillsammans med dem initiera, koordinera och följa upp förfrågningar från dem och de lokala föreningarna

• Delta i möten, konferenser och mässor med det nordiska marknadsteamet och svenska säljavdelningen och därmed en del resor inom Norden.

• Kontinuerlig uppföljning av hur våra produkter presenteras i butik (genom fysiska besök i butikerna) samt hos våra största återförsäljare on line.

• Budgetansvar

 

 

Vem söker vi

För att lyckas i rollen har du ett affärsdriv och god analytisk- och problemlösningsförmåga. Du är flexibel, datadriven och kreativ person som alltid arbetar mot kvalitet. Du är strukturerad och metodisk i ditt arbete samt är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Din personlighet präglas av positiv inställning och du har förmågan att sprida energi runt dig. Vår kultur är öppen och ärlig och vi ställer upp och hjälper varandra, och för att trivas hos oss tror vi att du delar dessa värderingar. Vi arbetar i ett högt tempo och ser samtidigt till att har roligt på jobbet. Vi ser gärna att du har 5 + års erfarenhet av liknande arbete i dagligvaruhandel eller apotek samt en relevant akademisk utbildning som civilekonom eller motsvarande.

 

 

Din ansökan

I den här processen samarbetar RFSU med Jurek Marketing & Communication. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Köhler, lotta.kohler@jurek.se, eller Martina Alexandersson, martina.alexandersson@jurek.se.

 

Vi går igenom ansökningar löpande så välkommen att skicka in ditt CV och Personliga Brev redan idag!

 

Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 januari

Kategorier : Chef & Ledning Försäljning & Marknadsföring


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Brand Manager Sverige till RFSU