Jurek

Senior redovisningsekonom till E-Wheels

Söker du en spännande och utvecklande arbetsplats där du får möjlighet att göra skillnad och skapa värde i ett bolag i stark tillväxt? Är du en affärsdriven och analytisk person med lång redovisningserfarenhet?

 

Vi söker en senior redovisningsekonom till vårt kontor i Sisjön! Välkommen med din ansökan!

 

 

Arbetsbeskrivning

Som redovisningsekonom kommer du ansvara för redovisning och rapportering för bolag i Sverige. Du rapporterar till vår norska CFO som sitter i Norge och COO i Sverige. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

 

• Löpande bokföring

• Avstämning av balans- och resultaträkning

• Periodiseringar och bankavstämning

• Kostnadsanalys

• Månadsbokslut, rapportering till Norge

• Rapportering till myndigheter

• Löner, meriterande men inget krav

• Underhåll av anläggningsregister och avskrivningar

• Delaktighet i ad-hoc projekt och ad-hoc analys

 

E-Wheels har 7 anställda i Sverige idag och har även påbörjat en internationell försäljning mot flera marknader i Europa. Vi öppnar dörrarna till vår Flagship Store i Stockholm 1 mars 2022.

 

 

Vem söker vi till denna roll?

Vi söker dig som har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi, med inriktning mot redovisning. Du har minst 5 års relevant erfarenhet av självständigt ekonomi- och bokslutsarbete samt K3. Du hanterar löpande redovisning väl och har en god förståelse samt intresse för redovisningsfrågor. Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla processer/förbättringsarbete och har ett stort engagemang och intresse för affären. Har du en kommersiell bakgrund och erfarenhet av driften av ett produktionsbolag ser vi det som meriterande. Vi ser även det som väldigt positivt om du har erfarenhet av att jobba i ett internationellt bolag.

 

Vi värderar dina personliga egenskaper högt och söker dig som är en strukturerad, analytisk och affärsdriven person med engagemang och intresse för att vara en solid och trygg support till företagets Cheif operating officer. Vidare har du en stark kommunikativ förmåga och ett pedagogiskt sätt där du både kan förklara och involvera kollegor. Du är en driven person som prioriterar kvalitet och långsiktighet. Du har god vana av självständigt arbete och kan komma in och bidra med din ekonomierfarenhet som en resurs i framtida projekt.

 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha jobbat i större system samt fördjupade kunskaper i Excel. Du har mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska i både skrift och tal.

 

 

Om verksamheten

E-Wheels Europe AB är tillsammans med E-Wheels Norge AS en av Nordens största B2C återförsäljare av små elektriska fordon, huvudsakligen el-sparkcyklar.

 

Vår verksamhet startade i Drammen, Norge av Sveinung Kristiansen som fortfarande håller aktiemajoritet i verksamheten och sitter som styrelseordförande. Vi har sedan starten fokuserat på att göra avtryck på marknaden, detta med fokus på att göra produkterna lättillgängliga för våra kunder, hålla låga priser, stort sortiment och god kvalitet. Dessa kriterier ligger i vårt fokus och E-Wheels har lett vägen om pionjär på den norska marknaden. I kärnan av företaget är det högt i tak vilket låter de anställda uttrycka sig, lägga fram förslag och vara sig själva. Detta är en stor anledning till att vi kan växa som företag.

 

En betydande tillväxt på den norska marknaden sedan 2018, med en omsättningstillväxt på 200% både under 2019 och 2020, har bidragit till att E-Wheels nu investerar internationellt och kommer in på den europeiska marknaden med stor expertis. Vi strävar efter att fortsätta vår filosofi om låga priser och konsumenttillgänglighet.

 

Vårt bidrag till det gröna skiftet innebär att pendlare kan lämna bilen hemma och byta ut det mot ett litet elfordon, gärna i kombination med kollektivtrafiken.

 

Från och med januari 2022 är vi tillgängliga på den svenska, danska, finska, franska och norska marknaden och vår demografiska kundbas är främst mellan 12-60 år. Vårt produktsortiment har genom åren utvecklats i samspel med marknadens preferenser och består nu huvudsakligen av el-sparkcyklar, där ca 70% av den sålda volymen ligger under vårt eget varumärke E-Wheels. Genom vår tillväxt har vi gått ifrån att vara en ren återförsäljare till att aktivt vara med i vidareutvecklingen av produkter speciellt anpassade till skandinaviska förhållanden.

 

Vi tror verkligen på att vi hjälper till att göra skillnad på dagens marknad och slutar aldrig att utvecklas och tänka både större och bättre. Vi på E-Wheels Group är tacksamma för det goda arbetet som varje enskild anställd gör hos oss dagligen och ser fram emot vår gemensamma resa framåt.

 

 

Du erbjuds

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där din roll är omväxlande och ansvarsfull. Vi är ännu ett ungt bolag i stor tillväxtfas, vilket kommer ge dig möjligheten att vara med och påverka både din och redovisningsfunktionen i Sverige samt företagets roll på marknaden.

 

 

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar E-Wheels med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Hansen på 0766 – 33 14 48 alternativt på charlotta.hansen@jurek.se sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga. GDPR.

 

Område: Göteborg

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Senior redovisningsekonom till E-Wheels